Nyheter

Kallelse till föreningsstämma

Bostadsrättsföreningen Södra Rosendal i Uppsala kallar till ordinarie föreningsstämma den 13 maj 2024 kl 18.00 på gården.

Läs kallelsen här: Kallelse föreningsstämma 240513

Nyckelskåp

Om man behöver stänga av vattnet i lägenheterna behöver man komma in i skåpen som finns på varje våningsplan i våra trapphus. Ett nyckelskåp har nu monterats i garaget, där man kan få tillgång till nyckel till skåpen.

Se filmen här: https://youtu.be/ZM2ftuvCiFQ

Vattenskador

Det fortsätter att uppstå ganska många vattenskador på golven med anledning av att det blir stopp i avloppshålet i smältrännan i kylskåpen. Det är lägenhetsinnehavarens ansvar att förhindra denna typ av skador. Vi har tagit fram en film som visar hur man kan hålla rent.

Se filmen här: https://youtu.be/v__skKIL-rk

Årsstämma

Årsstämman kommer att vara den 13 maj kl 18:00 på gården. Vi i styrelsen ser gärna att så många som möjligt kommer dit för att träffa oss och för att diskutera vår fina förening.

Motioner till stämman

Motioner från medlemmar till årsstämman ska lämnas till styrelsen genom styrelsen@brfsodrarosendal.se senast den 31 mars 2024. De kan också lämnas i styrelsens brevlåda på Torgny Segerstedts Allé 26.

Avgiftshöjning

Som tidigare meddelats i nyhetsbrevet i september behöver föreningen höja avgiften för 2024. Styrelsen har nu beslutat att höjningen ska vara 15% på bostäderna, men för närvarande sker inga förändringar av avgifter för p-platser. Se nyhetsbrevet för mer information om bakgrunden.

Ekonomisk förvaltning

Vår bostadsrättsförening anlitar SBC Sveriges Bostadsrätts Centrum för att sköta den ekonomiska förvaltningen. Läs mer:
https://usercontent.one/wp/www.brfsodrarosendal.se/wp-content/uploads/2020/10/Välkomstbrev-till-medlemmar.pdf?media=1682352349

Elavtal

Föreningen har tecknat ett elavtal med Vattenfall, som innebär att all el vi köper kommer från vattenkraft.

Du kan läsa mer genom att klicka på nedanstående länk
https://www.vattenfall.se/100vattenkraft

Sidan är uppdaterad den 2 februari 2023